Sunday, March 22, 2009

Talvine Võrumaa

See talvine maalesõit on alati suur ettevõtmine ja kui poleks olnud Väino juubelit, ega me siis vist sinna poleks jõudnudki.
Seekord hakkasime juba kella ühe ajal sõitma, et saaks enne pimedat kõik külad läbi käidud. Jõudsime umbes 100 km ära sõita, kui mootoris midagi kahtlaselt kolksuma hakkas. Selge oli see, et edasi sõita ei saa. Pöörasime otsa ümber ja kutsusime Mati endale järele, sest oli üsna kahtlane, kas suudame iseseisvalt koju tagasi veereda. Tasapisi siiski sõitsime ja kui mitte arvestada seda, et Volvo tegi linttraktori häält, siis jõudsime õnnelikult kella neljaks koju tagasi. Natuke sättimist, kompsude ümber tõstmist ja juba kell viis asusimegi suure masinaga teisele katsele. Rõugesse jõudsime veidi enne üheksat ja muidugi jäid kõik plaanitud käigud tegemata.

Hommikul kavatsesime Kütiorgu suusatama minna ja ka Raul ja Ahti tahtsid kaasa tulla. Poistel venis õhtu küll pisut pikaks (nad jõudsid Võru öö-tuurilt koju alles kell 6 hommikul), aga kümne paiku asusime siiski teele. Ilm oli ilus, lund rohkelt, mägi enam-vähem korras, rahvast vähe, aga hind üsna soolane ning kõik muu ikka endiselt poolik ja räämas. Aga sõita sai ja seda me siis ka tegime. Ahti proovis esmakordselt elus lumelauda ja kuna ta pea üsna haige ja jalad üsna pehmed olid, siis saime meie kõrvalt vaadates palju nalja. Tegelikult polnud ma neid Ilme poisse varem kunagi selliselt koos näinud. Ahti ja Rauli vanusevahe on 8, Raulil ja Mikul 6 aastat, aga nad moodustasid sellise vahva ühise jõugu. Väga lõbus oli, kui nad eelmise öö pidutsemise muljeid jagasid. Tuletas kangesti seda A.Kivi "Seitset venda" meelde.

Lõunast hakkasime Väino juubelit pidama. Ilmel oli suur potitäis kapsarulle tehtud.

Pidu nagu pidu ikka - sai kõvasti söödud ja joodud. Väikest elevust pakkus vanade videode vaatamine. Kuna kainet autojuhti polnud, siis astusime öösel jalgsi Rõugesse tagasi. Ilm oli mõnus ja see tee ei olnudki nii pikk.
Pühapäeva hommikul püüdsime siis tasa teha selle, mis reedel tegemata jäi. Alustasime Meistri Karla peldiku katuse lumehangest.

ja suundusime siis oma valdusi üle vaatama. Õnneks kandis lumekoorik enam-vähem peal.


Üritasime ka Hermanite uuest häärberist pilti teha, aga puud jäid ette.

Edasi suundusime Erika onnikese juurde

Taghasiteel tegime ühe klõpsu veel ka Rõuge mäe otsast

ja põrutasimegi kodu poole tagasi. Kokkuvõttes oli päris kena nädalavahetus - imeilus ilm ja tohutu hulk särav-valget lund. Homme algab viimane kooliveerand. Jääb veel vaid 10 tihedat töönädalat suveni.

Monday, March 16, 2009

Papsi sünnipäev

Kuna Aare soovis, et tema sünnipäeva sel aastal ei peetaks, siis korraldasime lihtsalt sportliku pühapäeva. Esimene tund möödus tõsimeelses võistlushoos


Aga hiljem läks lõbusamaks


Lõpetuseks väike saun ja suupisted

Ajakava oli tihe, saunast tormasime otse nukuteatrisse, kuhu Pille-Mati meile piletid olid tellinud. Väga huvitav oli. Polegi ammu midagi nii erilist näinud.
Aga kodusest kohvist-koogist sünnipäevalaps ikkagi ei pääsenud.

Sunday, March 8, 2009

Naistepäeva eri

Kasutades ära kõik naiselikud võtted ja meeste eriliselt pehme loomuse tänase tähtpäeva puhul
õnnestus meil Anniga paps jalutama viia. Või õigemini lasta temal meid viia. Alustasime Vabaduse platsilt.


läbisime kõik turistidele ettenähtud kontrollpunktid





ja lõpetasime Rotemanis kriisisärkide näitusel




l