Monday, November 24, 2008

Viitina üllatused.

Talvine Viitina nagu talvine Viitina ikka. Sel laupäeval ei olnud lund veel palju, aga järv oli tükati jääs.

Põhi-ülesanne, sauna uksed, sai edukalt täidetud.

Majas sees olid aga hiired korralikult pidutsenud:

Lillherne seemned kamina peal


Vanaema kapi sahtlid, kust ilmselt oli tunda mingite seemnete lõhna.


Maitseainesahtlid köögikapis


ja muidugi õunakastid verandal.


Mehed tegid om tööd ära ja jõudsid sauna ajaks koju tagasi. Lumetorm algas õnneks alles pühapäeval.
Pille on oma lumepiltidega juba ette jõudnud, aga olukord oli siiski üpris eriline. Meie tänavale pole lumesahk veel jõudnud. Praegu on elekter ja vesi küll olemas, aga täna ööseks lubatakse jälle tormi ja tuisku. Eks näis. Koolis olid umbes pooled lapsed ja muidugi ikka need kaugemad olid kohal ja need kes keset küla elavad ei saanud tulla. Anni tegi ka poppi. Aitas hommikul papsil pisut lund rookida, aga see polnudki nii lihtne töö. Teda pole ju kuhugi panna ja pealegi kiskus sulale ja lumi oli juba üsna raske. Päeva jooksul on paps küll majaesise puhtaks saanud ja postkastini ka autoraja sisse ajanud, aga eks näis, mis seis hommikuks on.

3 comments:

mutukas said...

oi-oi-oi-oi, millised ahned hiired, et isegi puitu tahtsid närida. ju siis õunad nad kohale meelitasid, aga ju neist ei piisanud. Väkkk! Küll teil on seal kevadel alles koristamist!!!!!

Pillex said...

Karmid hiirelammutustöö pildid jah :) Egas midagi - kevadel saab aga uued asjad tuua ja vanad ära hävitada. Aga rookimist saab olema küll... Ja kahju on, et Viitinast tuisupilte ei saanud... Seal oli kindlasti ka vägev :)

MARDIKAS said...

Ma laenan teile oma 2 kassi!!!!