Sunday, January 18, 2009

Priit jõudis koju. Küll suurte sekeldustega, aga elus ja terve. Tegelikult oli mul laupäeva hommikul närv juba must. Viimasest helistamisest oli nädal möödas ja meie arvestuste kohaselt pidi ta olema juba Saigonis ja sealt oli ju ometi võimalik ühendust võtta. Aga ei kippu ega kõppu. Samas pidi ta reedel lendama hakkama, aga midagi täpsemat me ei teadnud. Tahtsin juba Katrega nõu pidada, et kas kusagilt lennufirmadest on võimalik jälgi ajada, aga paps ei lubanud veel häiret anda ja hea oli. Umbes poole tunni pärast Priit helistas, et on tulemas ja pikemalt pole mõtet seletada. Aga seiklus ise oli umbes selline. Nädalapäevad enne kojusõitu õnnestus tal ära kaotada kõik oma dokumendid ja pangakaart. Need olid kõik ühes "tähtsate asjade kotis" mis ilmselt unise peaga rongile tõtates taksosse jäi ja mille kadumise ta alles peale 10-tunnist rongisõitu avastas. Nii kuluski terve viimane nädal Saigonis asjaajamiste ja närveerimise tähe all. Tänu Euroopa Liidule, Saksa saatkonnale Saigonis ja meie välisministeeriumi väga kärmele tegutsemisele sai ta siiski sakslaste poolt välja antud reisidokumendi ja viisa vahetult enne väljalendu kätte ja nüüd on ta siis kodus. Sakslased olid väga imestunud, et meie asjaajamine nii kiirelt käib. Olid küsinud, et kas teil on välisministeeriumis sugulasi. Priit ütles küll ei, aga mine tea, võibolla tuligi kellelegi Katre nimi tuttav ette. Eks ta läheb lähipäevil neid tänama. Frankfurdi lennujaamas jälle leiti, et väga imelik, mehel on saksa dokument, aga saksa keelest aru ei saa. Muidugi jäi täna nende viimaste sekelduste varju kõik muu, aga las ta natuke kohaneb, küllap siis saab ka rahulikumaid reisimuljeid kuulda. Saabumisest mul pilte ei ole, jäid Andrese ja Pille aparaatidesse.

8 comments:

mutukas said...

ohoo, vat sellised seiklused siis! uskumatu! jõudis ta ise ikka terve närvikavaga tagasi:)?
lõpp hea, kõik hea!
aga Eesti konsulaarabi on tasemel! ja muideks kättesaadav 24h. ja ei pea sugugi tutvusi omama:))) Välisministeeriumi valvetelefon vastab ööpäevaringselt (olen ise ka kunagi öösel valves olnud).
Nii et kõigile õpetuseks, et kui kusagil hätta jääd ja Eesti saatkond puudub, siis pöörduda mõne EL riigi saatkonna poole. Muideks, niimoodi saatkonna kaudu saavad lähedased isegi raha saata, kui hätta jääd.
Eks näete nüüd isegi, et uute esinduste avamine ja olemasolevate finantseerimine ei ole sugugi ilmaasjata!
Infot teadmiseks enne reisile minekut saab lugeda välisministeeriumi kodulehe esilehelt http://www.vm.ee/

aborigaan said...

Ahh et sellised vingerdused ja vangerdused siis lõpusirgel. Eks suures spordisgi olle varemgi maraton viimastel meetritel veel ümber jagatud. Aga lõpp hea kõik hea. Ainult, et selle paari kuu joksul on seda "heategevust" [pris tublilt toetatud. Et siis läpakas, paar telefoni ja muud pudipadi :-))

mutukas said...

Noh, ootame pilte. Kas visuaalselt näeb Priit ikka Priidu moodi välja? või oli ka karva kasvanud ja habetunud vms???? Tundsite ikka ära?

Anonymous said...

Pildid Priidu saabumisest (mõned =) on siin galerii lõpus!

http://www.ulmas.planet.ee/temp/

Andres.

MARDIKAS said...

Miks Priit üldse seiklemas käis? Paluks infi! Ja kus siis elamused nagu filmis!

mutukas said...

Priit oli Singapuris ühe semestri vahetusüliõpilaseks. Rohkem käis vist aga Aasiat avastamas:)

metsa said...

Niipaljuke kui neid muljeid kirja pandud on saab lugeda www.singapuris.blogspot.com

mutukas said...

nüüd palun muljetada, kuidas tütar täisealiseks sai!